BRYLLUP


 
På denne siden er det om:

Bryllupsårene
Forloverens rolle
Gifteringene
Kjærlighets ord
Tips.
Kjøreregler for talere
Bord dekking
Linker.
Hva betyr.....
Clipart/animasjoner

 

1      År           Papirbryllup

2      År           Bomullsbryllup

3      År           Lærbryllup

4      År           Blomsterbryllup

5      År           Trebryllup

6      År           Sukkerbryllup

7      År           Ullbryllup

8      År           Bronsebryllup

9      År           Pilbryllup

10    År           Tinnbryllup

11    År           Stålbryllup

12 1/2 - 13      Kobberbryllup 
År                  Kniplingsbryllup

14    År           Elfenbensbryllup

15    År           Krystallbryllup

16    År           Månebryllup

17    År           Ametystbryllup

18    År           Margueritbryllup

19    År           Granatbryllup

20    År           Porselensbryllup
            
21    År           Tyrkisbryllup
                                             
22    År           Alliansebryllup

23    År           Tulipanbryllup


25   År        Sølvbryllup


30    År           Perlebryllup  

35    År           Korallbryllup

40    År           Rubinbryllup

45    År           Safirbryllup


50   År        Gullbryllup


60    År           Diamantbryllup 

65    År           Krondiamantbryllup

70    År           Jernbryllup  

75   År            Atombryllup  


SØLVBRYLLUP  

Det er blitt en tradisjon å feire 25-års bryllupsdag som kalles sølvbryllup. Da inviterer man familie og venner til en storslått feiring.

Mange velger en mer lettvint måte og reiser heller bort på f.eks. en lengre tur til sydligere strøk. 

Ønsker man å arrangere et stort selskap kan man spørre barna eller nære venner om hjelp til arrangementet.

GULLBRYLLUP

Gullbryllup feirer man etter 50-års bryllupsdag. Her kan man også invitere familie og venner til et middagsselskap.

INVITASJONER

Forloverne er selvskrevne gjester. Ellers inviterer man foreldre og besteforeldre, hvis disse lever ennå. Dens egne barn og barnebarn, søsken med ektefeller eller samboere. Nære venner blir også invitert.

Invitasjonene bør være skriftlig og sendes ut senest 3 uker i forveien. Kleskode bør oppgis på invitasjonen.

BORDPLASSERING

Sølvbrudeparet skal ha hverandre til bords. På hver sin side sitter forloverne eller sine eldste barn. Foreldre og besteforeldre sitter ganske nært sølvbrudeparet. Forøvrig blandes familie og venner. 

TALER

Som ved bryllup finnes det regler for hvilke taler som skal holdes.

T alenes rekkefølge:  

  1. Velkomsttale. Verten (sølv/gullbrudgommen) ønsker velkommen.
  2. Sølv/gullbrudgommens tale. Talen er rettet mot bruden.
  3. Eldste sønn/datters tale. Taler på vegne av barna.
  4. Sølv/gullbrudens tale. (Valgfritt)
  5. Ordet er fritt.  
  6. Takk for maten. Det skal takkes for maten og utbringes en skål til ære for vertskapet
 Diverse hårfrisyrer
http://www.2promhairstyles.com/wedding5.shtml

Brudens antrekk

 

Bruden stiller i selskapstøy, nasjonaldrakt eller hvit brudekjole. De som velger å holde mer uvanlige bryllup kan velge andre antrekk som passer til anledningen.

Hvite brudekjoler kommer i dag i et utall variasjoner, alt etter de skiftende motene, og den kan enten være kort eller lang, som en gallakjole. Man kan enten kjøpe eller leie brudekjole. Mange velger å kjøpe brudekjole for å beholde den som et minne for resten av livet.

Det er knyttet stor mystikk til brudekjolen. Etter klassisk etikette heter det at bruden ikke skal sy kjolen selv, og at kjolen skal være ferdig kun timer før bryllupet. Syr bruden kjolen selv, vil hun gråte like mange tårer over ekteskapet som hun syr sting i kjolen. "Something old, something new, something borrowed, something blue, and a sixpence in your shoe", heter et gammelt engelsk ordtak om brudens antrekk. Å gifte seg innebærer en ny epoke i brudens liv, og derfor skal noe av det hun har på seg være nytt, mens noe skal være gammelt og noe lånt. Det kan være et smykke, et slør eller et par sko. Noe blått i antrekket symboliserer det evige i ekteskapet, mens en mynt i skoen skal gjøre at hun aldri vil mangle penger. I deler av Europa heter det også at bruden skal ha noe rødt på seg for å holde det onde borte.

Brudens antrekk er ikke komplett før brudebuketten er på plass. Brudebuketten gis av brudgommen, men det er ikke vanlig at han skaffer den helt på egenhånd. Han kjøper den etter råd fra sin kommende hustru. Det knytter seg også overtro til brudebuketten. Buketten kan komponeres etter blomsterspråket, og den skal ikke legges i vann, hvilket betyr et kort ekteskap. Brudebuketten anskaffes på samme dag som bryllupet fordi det etter gammel overtro heter seg at brudeparet vil oppleve ulykker hvis en av blomstene visner før de nygifte er ute av kirken.

Enkelte ønsker også å bruke brudekrone. Dette er mest vanlig til bunad, og kronene kan ofte leies av gullsmeder. Et diadem eller en tiara er et alternativ, som kan kjøpes eller leies i brudebutikker og gullsmeder. Er dette litt vel ekstravant, kan en løsning være en blomsterdekorasjon til å bære på hodet. En myrtekrans er et klassisk valg, for myrter er et symbol på jomfruelighet. Blomsterkranser bindes i de fleste blomsterforretninger. Butikker som selger brudekjoler tilbyr som regel også hodepynt. Eventuelt kan frisører bidra med ekspertise på feltet.

Brudeslør bæres bare av kvinner som gifter seg for første gang. Brudesløret skulle ifølge gammel overtro beskytte kvinnen mot onde krefter. Når seremonien var over, og kvinnen var trygt gift, kunne sløret heves. Dette er en skikk som fremdeles praktiseres i enkelte katolske land.

Brudeskoene skal være et av brudens gamle par, sier en etiketteregel. Hun kan kjøpe nye, men da må ikke brudgommen kjøpe dem til henne. Overtroen sier at bruden da vil løpe fra ham. Brudeskoene bør hun passe godt på, for blir de ødelagt, skjer det samme med ekteskapet. Og sist, men ikke minst, følger den viktigste av alle etiketteregler for bruden: Brudgommen skal ikke se bruden på bryllupsdagen før hun går opp kirkegulvet eller de treffes utenfor seremonistedet. Å se bruden på bryllupsdagen før selve vielsen bringer ulykke.

Brudgommens antrekk

 

Brudgommen stiller vanligvis i det antrekk som er angitt på innbydelsen, korrekt formiddags- eller gallaantrekk, eller nasjonaldrakt.

I knapphullet er det vanlig at brudgommen har en blomst av samme type som brudens bukett. Blomsten skal etter tradisjonen gis av bruden.

Det finnes også en regel som sier at brudgommens antrekk skal stå til brudens kjole. Bærer hun kort kjole, mener enkelte at brudgommen skal ha mørk dress. Har bruden lang kjole, skal han ha sjakett, smoking eller kjole og hvitt.

Brudgommen har ringene i høyre jakkelomme, med mindre vigselsmannen eller hans forlover tar hånd om dem.


Bryllupskaken

Bryllupskaken er et gammelt symbol på fruktbarhet, og har sine røtter i Romerriket. Jo større og høyere kaken er, jo bedre er det. Kransekake er et alternativ, men de fleste foretrekker bløtkake.

Det første stykket skjæres opp av brudeparet. De holder kniven eller sabelen. Brudgommen fører brudens hånd, og det første stykket spiser brudeparet sammen.

Opprinnelig skulle brudgommen kaste kakebiter over hodet på bruden, og jo flere biter desto flere barn ville paret få. Dette er ikke vanlig i dag. Ikke å spise en bit av bryllupskaken, er tradisjonelt en dårlig handling som signaliserer at man ikke unner brudeparet barn.

Forlovernes rolle

Forloverne skriver under på forlovererklæringen. De er også vitner til ekteskapsinngåelsen, og er til stede under vielsen.

 

God skikk og bruk tilsier at forloverne er nære venner av bruden og brudgommen, men dette er intet krav. En mann kan godt ha en kvinne som forlover, og en kvinne kan godt ha en mann. Forloverne fungerer som brudens og brudgommens kammertjenere i forkant av bryllupet og på bryllupsdagen. Forloverne arrangerer også utdrikkingslaget.

Brudgommens forlover skal sørge for at brudgommen kommer seg til seremonistedet. Vedkommende pynter også kjøretøyet etter seremonien. Det er viktig å merke seg at boksene bak bilen skal festes først når seremonien er over. Brudens forlover hjelper til med brudekjolen og blomstene. Under selve vielsen holder brudens forlover brudebuketten. Ellers tilsier også skikk og bruk at forloverne skal se til at brudeparet får nok å drikke og spise på bryllupsdagen, samt at brudeparet overholder alle avtaler før og etter bryllupet. Det er også normalt at forloverne er med på bryllupsbildene.


Gifteringene

Gifteringer er et symbol på troskap. I Norge bæres gifteringene på høyre hånds ringfinger. Ifølge gammel overtro gikk det fra denne fingeren en blodåre direkte til hjertet.

Forlovelsesringene kan også brukes som gifteringer ved at de flyttes fra venstre til høyre hånds ringfinger. Tradisjonelt er gifteringene glatte, men det finnes også andre utforminger. Ringene skal være gravert inni med navnet på ektefellen og dato for bryllupet.

Skikken med gifteringer varierer ofte fra fra land til land. Enkelte steder bærer kvinner to gullringer på samme finger som et symbol på at man er gift. I Syd-Europa kan derimot en kvinne som bærer to ringer, være enke. Den andre ringen er hennes avdøde ektemanns ring.
KJÆRLIGHETSORD

Kjærligheten tørster som
solskinn etter regn.

William Shakespeare
I ekteskapet er ikke målet å
tenke likt, men å tenke
sammen.

Robert C. Dodds

Å si at du kan elske en
person hele ditt liv, er
som å si at et lys vil
fortsette å brenne så
lenge du lever

Leo Tolstoj

Kjærligheten er den
sterkeste av alle
lidenskaper, fordi den
på samme tid angriper
hodet, hjertet og
sansene.

Francois de Voltarie

Et bryllup er den
offentilige
bekjentgjørelsen av et
meget privat
forehavende.

Ian HayKjærligheten er en frukt
som kan høstes til alle
årstider, og som
bestandig er innen
rekkevidde for alle.

Mor Teresa
NOEN TIPS PÅ VEIEN:

HER KOMMER NOEN STIKKORD:

Tenk 12. måneder før det skal skje.

BRYLLUPSDATO

VIELSESFORM

BESTILLING AV :
VIELSESSTED
FESTLOKALE

FØDSELSATTEST ELLER DÅPSATTEST FRA BEGGE

LAG ET BUDSJETT

BRYLLUPSANTREKK

BRYLLUPSREISE

VELG FORLOVERE

INFORMER FAMILIE OG VENNER

BRYLLUPSFORSIKRING

BESTILLE BLOMSTER OG DEKORASJONER
BRUDEBUKETT, KNAPPHULLSBLOMST OSV.

RINGER MED GRAVERING

BESTILLE FOTOGRAF

INVITASJONER, LAGE ELLER BESTILLE?

TOASTMASTER

MENY

GJESTELISTE

BORDKORT OG PLASSERING

UNDERHOLDNING

AVTALE SERMONI MED PREST OG ORGANIST.

TRANSPORT TIL VIELSESSTEDET

BESTILL TIME TIL BRUDEPYNTING

ØNSKELISTE FOR GAVER

MORGENGAVE FRA BRUDGOM

LAG SANGHEFTE

LAG EN KJØREPLAN FOR BRYLLUPET

BRYLLUPSTALE

VEL HER ER DET NOE STIKKORD SOM DET ER GREIT OG TA MED SEG, MEN 
DET ER MYE JOBB OG PLANLEGGING SOM STÅR IGJEN.KJØREREGLER FOR TALERE.

PUST DYPT FØR DU REISER DEG

VÆR GODT FORBEREDT

TALEN BØR HELST IKKE VARE LENGRE ENN 10 MINUTTER.

MANUSKRIPT /STIKKORD

SNAKK HØYT OG TYDELIG

UNNGÅ IRRITERENDE PAUSER.

HOLD DEG I RO

LA BLIKKET GLI OVER FORSAMLINGEN,IKKE STIRR PÅ NOEN.

LEGG INN LITT HUMOR

ALLE KAN SNUBLE LITT.

NÅR DU SKAL HOLDE TALEN SLÅ PÅ GLASSET.
FRAMFØRINGEN AV TALEN:


Ta det med ro! Sett tempoet ned, det er et viktig råd i fremføringen. Da blir det også lettere å snakke høyt og tydelig. Du vil jo gjerne at poengene skal komme frem til alle. Tenk deg at du deklamerer et dikt. Føler du at talen på den måten blir for høytidelig, er det manuskriptet det er noe i veien med. Planlegg hvordan du skal få poenget frem. Ta pauser på de rette stedebe. Varier i tempoet og stemmebruken. Øv hjemme - du behøver ikke å snakke høyt, tenk deg gjennom talen i riktig tempo. Hvis du synes du snakker litt for sakte, vil de som hører på synes det er omtrent passe. Men så må det ikke bli for unaturlig heller. Få ikke panikk om du kommer utav det, sier noe annet enn det du hadde tenkt, eller får jernteppe og må ned i lomma etter papiret.
Tilhørerne vil deg bare vel. Pass deg for følelser du ikke behersker. Det er gjestene som skal le og gråte, ikke du. Er dette et problem for deg, bør du forberede deg ekstra grundig og satse på intens konsentrasjon under framføringen.

DET VIKTIGSTE ER Å SLUTTE.

En god tale skal ha en god begynnelse og effektiv slutt, og så skal avstanden mellom de to være så kort som mulig. Å avslutte en tale er det letteste i verden : De slutter med" og så reiser vi oss og utbringer en skål for brudeparet."  Noen ganger virker det veldig vanskelig å komme dit.
Et godt sluttpoeng er naturligvis det beste. Du kan jo knytte tråden tilbake til innledningen.

Her er det noen tråder å spinne videre på:

" En klok mann har sagt at ekteskapet er en innretning hvor det finned to herskere og to slaver, i alt to personer - og det er mye sant i dette."

" Kjærlighet er den eneste ting i verden som blir større når den deles med en annen."

" Velsignet være den taler som vet når han skal slutte."

" Nå har jeg fått nok av kjærligheten, sa jenta, nå gifter jeg meg."


SLIK SKAL DET GJØRES.SLÅ PÅ GLASSET.

Den som skal holde tale ved bordet, slår på glasset og reiser seg. I det samme øyeblikket slutter alle å spise, og all serveringen og prat stanser. 
Taleren står under hele talen og drikker skålen stående. Er dette hovedtalen for brudeparet, reiser også gjestene seg og skåler mens brudeparet sitter. Under øvrige taler blir hele selskapet sittende også når skålen utbringes.


VELKOMST TALE

Enhver tale bør være kort, og kortest av alle er vertens/vertinnens velkomst tale straks etter at alle er plassert ved bordet. Denne talen består simpelthen av noen velkomstord med håp om at alle skal hygge seg. Det skåler vi for; verten stående, de øvrige sittende.
Ikke la maten bli kald!
Etter vertens velkomstord er det ikke god tone å holde noen tale før hovedretten er servert første gang og gjestene mer eller mindre har spist opp sin porsjon. Når hovedretten er gått rundt for andre gang kan neste taler få ordet.


TAKK FOR MATEN

Siste tale er takk for maten talen, som vertinnens bordherre holder. Hvis det ikke er noen vertinne, takker vertens borddame for maten. Men vedkommende må endelig forsikre seg om at måltidet virkelig er slutt. Er det en eller annen som somler med desserten, må talen bare vente. Det er ikke noe i veien for at en annen kan holde talen dersom den som ble spurt ikke klarer.
Den enkleste talen kan være slik: " Kjære ........ tusen takk for virkelig deilig mat. Jeg er sikker på at alle ved bordet her er enige med meg i at du ....... 
Er en strålende vertinne/vert, og vi takker alle sammen for at vi fikk komme til denne sammenkomsten for å feire det nyslåtte brudeparet. Vi vet jo at det ligger mye arbeid bak en slik fest.
Og derfor hever vi alle glasset og skåler. 
Alltid det samme vinglasset som taleren hever.


BRYLLUPSSANGENE

Sangene synges etter hvert, like etter talene eller når det oppstår pause i serveringen. Sangene må være lette å synge og de må heller ikke være lange.


TOASTMASTERENS OPPGAVE

I et stort bryllup hvor talene skal ha en viss rekkefølge, bør det være en toastmaster. Denne skal helst være en lun, talefør person med sans for en god replikk. og det er toastmasteren som holder styr på programmet ved bordet ved å reise seg og annonsere de forskjellige talene - og eventuelt sangene. Er det noen av gjestene utenom den obligatoriske talelisten som føler seg kallet til å holde tale, sier de fra til toastmasteren før de går til bords.

BORDDEKKING

Tradisjonelt dekkes festbordet med hvit duk, hvite tøyservietter og hvite stearinlys, men i dag er alt tillatt. Bruk gjerne 2-3 farger som passer sammen med deres stil og evt. tema. 

Bruk gjerne brudebuketten som utgangspunkt for hvilke farger og stil blomsterdekorasjoner, lysmansjetter, servietter m.m. bør ha. 

Pass på at dekorasjoner og lysestaker ikke er så høye at gjestene ikke kan se eller snakke med hverandre over bordet. Se til pynteartikler og serviettips nederst på siden. 

Bruk gjerne et vakkert servise som passer sammen med stil og farge på festbordet for øvrig. Ellers er sølvbestikk og høystettede vinglass pent til et festbord.  

BORDKORT

Tradisjonelle bordkort kan man få kjøpt hos bokhandlere eller få trykt hos trykkeri. Hvis man har god tid og ønsker å bruke litt kreativitet, er det populært å lage bordkortene selv i forskjellige varianter. Eksempler på slike bordkort kan være:

v      Treskiver. F.eks. kutte einer (en tresort) i skiver, pusse med sandpapir, skrives og pyntes på med f.eks. med tørka blomster, sløyfer o.l.  Navnene kan også males eller brennes på.

v      Glass med navnegravering. Glasset kan brukes av gjesten resten av kvelden.

v      Forsiden i sanghefte med håndskrevne navn og dato

v      Sløyfer med navn

v      Gipsfigurer med innmalte navn

v      Skjell med navn og pynt

v   Kort som festes på glass med en liten "klesklype"

v   Kort med perler

v   Servietter med serviettring/silkebånd med navn

v   Glassbrikker med navn

v   Små såper med kort eller bånd som festes med knappnål

v   Kort med bilde av brudeparet og silkebånd

v      Tøyservietter med broderte navn og dato

v      Smørekniver i tre med navn og sløyfe

v      Talglys i eggeform med navn og sløyfe

v      Små kurver med tørket blomster og navn

v      Steinfigurer med innmalte navn og pynt
LINKER:


BRYLLUPS DAGEN

Bryllupslinker
  
Norske:
_________________________________________________
 
Brudepikenewww.brudepikene.no
 
  
   
Bruderingenwww.bruderingen.no
Bryllupsguidenwww.bryllupsguiden.no
Bryllupsmagasinetwww.bryllupsmagasinet.no
Bryllupsnettetwww.bryllupsnettet.no
Bryllupswebwww.bryllupsweb.no
Ditt bryllupwww.dittbryllup.no
Kvinneguidenwww.kvinneguiden.no
Til Bryllupet www.tilbryllupet.no
Festplanlegging.nowww.festplanlegging.no
  
Skandinaviske:
_________________________________________________
Allt om bröllopwww.alltombrollop.com
Brud & Bröllopwww.brudobrollop.se
Brud & Gomwww.brudoggom.dk
BröllopsGuidenwww.brollopsguiden.se
Bröllopsinfowww.brollopsinfo.com
BröllopsHjälpenwww.brollopshjalpen.se
Bröllopsnyttwww.brollopsnytt.nu
BröllopsTorgetwww.brollopstorget.se
Bryllup.dkwww.bryllup.dk
Bryllupsklar.dkwww.bryllupsklar.dk
Festbogen med bryllupwww.festbogen.dk
  

  
Andre:
_________________________________________________
Borgerlig vigselwww.human.no
Bryllupsmarsjerwww.royken.kirken.no
Ekteskapslovenwww.lovdata.no
Norske ambassaderwww.norway.info
Sjømannskirkenewww.sjomannskirken.no
  
Mamma nettet www.mammanettet.no
JenteRomwww.jenterom.no
Kvinne24.nowww.kvinne24.no
JentePortenwww.jenteporten.no
DreamWeddingPlanwww.dreamweddingplanner.com
Modern Bridewww.modernbride.com
Net-Weddingswww.net-weddings.co.uk
Todays Bridewww.todaysbride.com
USA Bridewww.usabride.com
Wedding Channelwww.weddingchannel.com
Wedding Magazinewww.weddingmagazine.com
The Knot,www.theknot.com
Blissezinewww.blissezine.com
101 Weddingtipswww.101weddingtips.com
Wedding Detailswww.weddingdetails.com
  
  BRYLLYP FEST OG FORBEREDELSER

http://www.bryllup.org/


TIL BRYLLUPET

http://www.tilbryllupet.no/


ALT OM BRYLLUP

http://www.sol.no/guide/bryllup/?gclid=CMawxKLj-Z4CFUqF3godzzSqGQ
HVA BETYR HVA:

GIFTERINGENE

SYMBOLET PÅ EVIG TROSKAP MED MAGISK BESKYTTELSE

På 1300 tallet begynte vi her i nord å bruke ringer som gave og symbol når vi forlovet oss. De første tre hundre år som en gave til bruden, men fra 1600 tallet skulle det være en gave til begge.
Vi ser på ringen som et kjærlighets symbol på evig troskap og kjærlighet.
Ringen mentes å ha spesielle krefter til beskyttelse for onde makter.

Har paret vært ringforlovet kan disse ringene brukes til gifteringer. I dag vil begge være med på å bestemme ringene og gifteringer er det et stort utvalg av.

dEN SOM FØRST PLASSERER RINGEN PÅ EKTEFELLENS FINGER FÅR MAGT I EKTESKAPET. nÅR MAN TAR RINGEN AV MÅ MAN PASSE PÅ OG IKKE MISTE DEN I GULVET, DET BETYR UHELL I EKTESKAPET.
GIFTERINGEN SKAL BÆRES HVER DAG HELT TIL DØDEN SKILLER DERE AD.BRUDEBUKETTEN.

Det er vanskelig å forestille seg et bryllup uten brudebukett. 

Brudebukett er brudgommens prosjekt i våre dager, han skal ordne den. Her legger han inn brudens favorittblomster eller de ønskene hun har. Det kan være lurt å spørre hennes mor om råd.

Omkring år 1900 ble brudebuketten mer lik det den er i dag. Langstilkede roser ble mye brukt og antallet tilsvarte ofte. brudens alder.

HVIS BLOMSTER I BRUDEBUKETTEN VISNER I KIRKEN, BETYR DET ULYKKE I EKTESKAPET.
BRUDENS SKO.

NYE ELLER LÅNTE BRUDESKO.

Brudeskoene har en tradisjon som strekker seg langt tilbake. Ser vi i den gamle folketroen var skoen tegnet på jomfrulighet. Å miste skoen var å miste uskylden. Så når brudgommen tar brudeskoen av, er det tegn på hennes uskyld. 

BRUDGOMMEN MÅ IKKE KJØPE BRUDESKOENE TIL SIN TILKOMMENDE, FOR DA VIL HUN LØPE BORT FRA HAM. 
kJØPER BRUDEN SKOENE, SKAL HUN PASSE PÅ DEM, FOR HVIS DE GÅR I STYKKER GÅR EKTESKAPET SAMME VEI.
HVIS BRUDEN KLEMMER UNDER VIELSEN, VIL HUN ALDRI KOMME TIL Å MANGLE PENGER.

GAMMELT, NYTT, LÅNT OG BLÅTT


Somthing Old, Somthing New, Somthing Borrowd and Somthing Blue.

Alt hva bruden har på seg må gjerne være nytt, fordi hun trer inn i et helt nytt avsnitt i sitt liv. Bortsett fra det gamle og det lånte tilbehøret.


NOE GAMMELT:
GLEM IKKE DET GAMLE LIV OG TA ALT DET GODE MED INN I DET NYE.

NOE NYTT :
BRUDEN STARTER EN NY EPOKE I SITT LIV.

NOE LÅNT :
REPRESENTERER BRUDENS NYE STATUS I DEN NYE FAMILIEKRETS.
LÅN HELST FRA EN LYKKELIG GIFT KVINNE, I HÅP OM Å FÅ DEL AV DENNE LYKKEN.
DET LÅNTE MÅ IKKE LÅNES FRA EN SKILT KVINNE, DET BETYR UHELL I EKTESKAPET.

NOE BLÅTT :
SYMBOLISERER TROSKAP.
MANGE BRUDER BÆRER ET BLÅTT STRØMPEBÅND SOM SENERE OFRES TIL JUBLENDE BRYLLUPSGJESTER.BRUDESLØR


DET SISTE USKYLDIGHETS SYMBOLET


I middelalderen var det ofte de gifte konene som dekket til håret sitt. Jomfruene hadde håret udekket, hvor de kunne pynte håret med blomster. Var det brud kunne hun ha på seg brudekrone. Brudekronen blev så iløpet av festen erstattet med konelue.

Sammenblandingen av disse symbolene skjedde på 17000 tallet, og ble da til slør.
Brudesløret tolkes i dag som jomfrusymbol, renhet og uskyldighet, og bæres når bruden er en førstegangs brud
.

RIVES BRUDENS SLØR I STYKKER BLIR DET ET LYKKELIG EKTESKAP. MANGE STYKKER GIR MER LYKKE. dET BRINGER DESSUTEN LYKKE TIL ALLE DE SOM HAR FÅTT TAK I ET STYKKE FRA BRUDESLØRET.
KOM BRUDESLØRET TIL Å SLEPE OVER BRUDGOMMENS FØTTER I KIRKEN, VIL BRUDEN FÅ MAKT I DETTE EKTESKAPET.
SLØRET BLE GITT HELBREDENDE VIRKNINGER NÅR DET BLE LAGT TIL SYNE ET STED.

BRUDEVALSEN


OVERGANG TIL DE GIFTES REKKER.

Etter den store festmiddagen og kaffe er det tid for brudevalsen. Det er et overgangsrituale fra ugift til gift


DET BRINGES ULYKKE HVIS DET IKKE ER DANSET BRUDEVALS FØR MIDNATT.

BRYLLUPSBIL


BOKSER OG GAMLE SKO

Bilen som bringer brudeparet "hjem" kan være deres egen som er pyntet med NYGIFT
eller diverse dekorasjoner. En stor samling bokser og høyre sko kan være bundet til bilen og plassert under så ikke brudeparet ser det men først oppdager dette når de kjører avsted. Til mer det bråker, til bedre er det.

Tar de leiebil eller Taxi kan forloverne gjøre avtaler her også.

VEDHENGET SKAL BRÅKE SÅ MYE SOM MULIG, DETTE FOR Å HOLDE ONDE MAKTER BORTE.
SKOEN ER SYMBOLET PÅ SKIFTET FRA JOMFRU TIL KVINNE.