I DET SØTE HJØRNET

 

 

 

 

 

KAKAO

 

Vår lyse melkesjokolade så dagens lys da nedelenderen Casparus van Houten i 1828 tok patenten på en kakaopresse som skilte ut kakaosmøret fra kakaobønnen. Dette laget han kakaoplater av, men siden smaken var bitter prøvde han og tilsette melk til pulveret. Da fikk han en lys og velsmakende sjokolade.

Litt senere oppdaget Rudolf Lindt en metode som gjorde at sjokoladen ble så finmalt at den smeltet på tungen.

 

Mens urbefolkningen i Mellom-Amerika valgte å bare drikke sin kakao med litt Chili.

 

 

 

 SLIKKEPINNE

 

Slikkepinnene vi har i dag ble laget av en Amerikaner som påstår at han var den som skapte slikkepinnen. Mens slikkepinnen ble oppdaget av et fortidsmenneske som dyppet en pinne i honning for så å slikke det i seg.

 

 

 

 LAKRIS

 

Ca.1760 tallet klarte den britiske kjemikeren Georg Dunhill å blande sukker med lakris og der kom vår første lakris som godteri.

Før dette ble oppdaget brukte man lakris som medisiner.

 

 

 

MARSMALLOWS

 

Marsmallowsn ble først oppdaget på 1800-tallet, da en franskmann begynte å blande rotsaft med piskede eggehviter og sukker.

 

 

 

VINGUMMI

 

Charls Riley Maynard en kjent godteriprorodusent fra England hadde en heftig diskusjon med sin sønn Charles Gordon om og produsere vingummi. Når det så ble oppdaget at det ikke skulle være noe alkohol i vingummien  ble Charles Riley Maynard positiv og hjemme på deres kjøkken ble vingummien til.

 

 

 

 MARSIPAN

 

Så tidlig som på 600-tallet blandet araberne fint malte mandler med sukker. Under korstogene fikk ridderne smaken på marsipan og slik fant marsipanen veien til de første konfektmakerne i Venezia rundt 1150.