HVA BETYR ...........


På denne siden finner du:

Hva betyr fargene for oss?
Fargesymboler og noen kjente fargestoffer.
Blomster.
Hva betyr fargene på rosene ?
Rosespråket.
Hva betyr antallet roser?
Hva betyr blomstene?
Kroppspråk.

 
HVA BETYR FARGENE FOR OSS?


Rød = Energi, kraft og livsvilje

RØDT betyr fysisk kraft. Det er en energi som skaper livskraft,omtrent som det blodet gjør som renner i dine årer og sørger for at det livgivende oksygenet blir frakt til dine lunger. Dette oksygenet gjør sitt til at du puster og henter inn enda mer liv til ditt blod. Du ser sikkert stor forskjell på de mennesker som er ute i friluft og bruker kroppen sin enten det er i arbeid eller sport, mot de som liker å være inn foran PC eller andre mekaniske sysler hvor de bruker hodet mer enn ben og armer.
Vi kaller de fysisk menneske typene for RØDE mennesker, ikke bare fordi de ofte er muskuløse og har frisk farge i ansiktet, men fordi de også har andre egenskaper som omhandler mot, styrke og utholdenhet.Blå =  Kommunikasjon, dialog og kjølighet

BLÅ energi betyr sannhet og kommunikasjon. Det at vi snakker sant, det vil si at vi snakker vår sannhet slik vi oppfatter vår sannhet, er noe som er utrolig viktig for kroppen. For kroppen vet jo hva vi tenker og føler og når vi sier noe annet enn det vi mener så blir kroppen utrolig forvirret.
Løgn er roten til mange problemer i samvær med andre. Vi sier ikke hva vi mener av høflighet, av feighet, av frykt eller av misforstått snillisme. De fleste av oss lyver hver dag, og de fleste av oss legger ikke merke til det engang. Det å lyve av hensyn er ikke å lyve, tror vi, for det å lyve av hensyn er mer en barmhjertighets gjerning enn en direkte løgn. Men hvilket hensyn er det vi snakker om. Har vi så få ord å velge mellom eller så få omformuleringer av den sannhet det gjelder at vi ikke kan klare å si sannheten uten å såre eller gjøre noen noe ondt.Vi må lære oss til at vi ikke kan gjøre alle til lags, at det alltid vil være upopulære meninger som ikke andre liker. Det viktigste er at vi må lære at ovenfor oss selv så er vår sannhet vår, og den har en verdi for oss som betyr mer enn en løgn for å være litt mer populær hos andre.
Vi er litt lik tredukken Pinnochio som hver gang den løy fikk en lengre og lengre nese, vår nese blir ikke lengre, for andre ser ikke at vi lyver, men inne i oss er det noe som minsker, det vi kaller vår samvittighet og vår selvrespekt. I arbeid, ekteskap og i familie og vennskap er et menneske som er ærlig, rettferdig og sannhets-søkene meget verdifull, det gir trygghet å vite at mennesket er ærlig, du kan stole på hva mennesket sier.Grønn = Frihet og selvstendighet.

GRØNN energi betyr kjærlighet og vennskap. Dette er den snille, kjærlige og medmenneskelige energien som strømmer gjennom vårt hjerte og får oss til å føle forelskelse, smerte og sorg like godt som hat, misunnelse og ondskapsfulhet.
Når hjertet ikke lenger føler samvittighet ovenfor de negative handlingene man gjør, da er man egentlig halvt død. Man eksisterer men man lever ikke. Derfor er det så viktig at den GRØNNE energien som er balanse-punktet mellom det vi kaller kropp og sjel virkelig er i balanse og at man er i stand til å ta vare på seg selv og å være glad i seg selv.
Sjekk alltid din GRØNNE energi for om du er aldri så flink på skolen, og er kjempe god i idrett eller andre spesielle fritids-sysler og ikke kan være snill mot dyr og andre mennesker så har du egentlig et stort problem. GRØNN energi er som alle GRØNNE planter som må ha vann, og vårt hjerte er en GRØNN plante som må vannes med kjærlighet og omtanke skal den holde kroppen din friske. Husk du kan leve med en lite effektiv hjerne, skrøpelige ben og armer, blind, døv og lam, men når hjertet ikke vil mer så dør du.
Indigo = Årvåkenhet og konsentrasjon.

Indigo energi er u-sannsynlighetens utfordring. Indigo er kilden til alt som ikke kan forklares ved alt du ikke ser, og alt du ikke kan ta på. All forskning går ut på å bryte ned alle tenkelige muligheter til det blir noe konkret, brukbart eller synlige, i alle fall noe forståelig ut av det u-sannsynlig.
For en person som har en sterk INDIGO energi i sin personlighets test så føles energien som noe konkret. Det føles som om man er to personer, en som ser, går og tenker og en som forteller og forklarer og gir gode råd. Hører man på disse rådene fra sin INDIGO partner så bruker man det vi kaller intuisjon. Ser man noe som andre ikke ser så kaller vi det å være synsk og hører man noe inne i hodet som vi kaller musikk, så er man audio visuell og kan bli komponist. Hører man ord og ser en annen virkelighet i det vi kaller fantasi verdenen så kan man bli forfatter. Men mange velger å ikke se eller høre og da fornekter man sin medfødte intelligens for det u-sannsynlige. Noe som er tragisk for denne intelligens-form er fremtidens språk.Gul = Lykke, lys og varme.

GUL energi betyr organisasjons-talent. Det er en energi som handler om evnen til å lære seg kunnskap og å holde orden på sine tanker gjennom konsentrasjon. Du vil kjenne igjen personer med god positiv GUL energi på deres rolige og vennlig vesen, deres glade smil og utrolige nysgjerrighet når det gjelder å lære seg nye ting.
Likeledes vil du gjenkjenne en negativ GUL person på deres mistenksomhet og kritiske holdning til alt som den ikke kan akseptere som anerkjent viten. Dette er en energi som de fleste har litt problemer med, fordi dette er den energi som styrer ditt ”ego” og ditt ego er det ikke så lett å pirke bort i.
Alle har vi en oppfattning av oss selv og de aller fleste lyver også ovenfor seg selv. Eller, man vil helst ,ikke se det man ikke liker ved seg selv. Det ordspråket som gjelder her heter:”Det er lettere å se splinten i et annet menneskes øye, enn bjelken i sitt eget”. Den GULE energi er byråkraten i vår kropp, og det er den GULE energien som helst vil ha kontroll over vår ORANSJE energi, og på sin måte er med på å lage problemer for team-arbeidet i kroppen. Slik er det også i det virkelige livet hvor den GULE energien i arbeid og politikk forsøker å kontrollere alt og alle, dette er en typisk negativ egenskap som man hele livet må kjempe imot.Fiolett = Energi

Fiolett energi er skapelsens drivkraft. Uansett om FIOLETT er i naturen eller i mennesket så virker energien fornyende, inspirerende og stimulerende. Enten den FIOLETTE energi er med på å skape liv og død i naturen eller skaperverk fra mennesker så er dette vår åndelige drivkraft.
Vi har alle tilgang til denne energien, men noen har mer tilgang enn andre. Man vil ikke unngå å kjenne den for den pusher deg fremover mot noe, enten det er oppfinnelser, eller det er noe som skal oppdages i naturen, eller det er noe som skal skapes i ny design, eller nye ideer som skal lages om til noe. FIOLETT energi fornekter seg ikke, den synger, spiller, skriver og maler, fordi et menneske med FIOLETT påvirkning vil bli sett eller hørt, den vil skape noe nytt.Oransje = Liv og glede

ORANSJE betyr sansefylt kraft. Det er en energi som skaper livs-glede og livs-kreativitet. Vi kaller de livs-glade menneske typene for ORANSJE mennesker. Du vil fort kjenne de igjen på deres kvikke og rastløse væremåte. De tenner fort på ideer men blir like fort lei dem. De har ofte mer enn en ball i luften og skaper liv og røre i venneflokken. Og fordi det er hva som skjer i øyeblikket som teller og ikke hva som skjer i neste øyeblikk, er de ofte ikke presise eller har planlagt hva de skal gjøre når øyeblikket er over.
Hva som er viktig når man har en sterk eller en svak ORANSJE energi er å være føre var, det vil si at, man bør kjenne seg selv så godt at man vet hva man bør være oppmerksom på. Det er ikke helt risiko-løst å leve enten man er ung eller gammel, man må hele tiden være oppmerksom på de ” kjøre regler” som gjelder for en selv. Så vær på vakt om du kjenner deg igjen i en del av de negative begrepene av de ORANSJE egenskapene, kanskje er det da på tide å rydde litt opp i de tanker du har om deg selv. Hele livet ditt handler faktisk kun om en ting, og det er å holde orden i ditt eget sinn. 
Fargesymboler og noen kjente fargestoffer

Samme farge har ulike betydninger, alt etter hvilke personer og i hvilken sammenheng den brukes.


RØDT 
er revolusjonens, kjærlighetens, blodets, sportsbilenes og kongenes farge. Ordet rødt kommer av rudhira som er sanskrit for blod. Rødt virker opphissende, selv på dyr, og forbindes med lidenskapene, både de positive og de negative: kjærlighet, pasjon, hat og aggressivitet. 

I det gamle Egypt var rødt fargen til solguden Ra. I mange kulturer er jordguden rød. Fargen til den romerske krigsguden Mars er rød . Seierherrens ansikt og kropp var farget med rød mønje under triumfferden ved Kapitol. Vikingene satte et rødt skjold i masten når de var på krigertokt. I den katolske kirke er rødt martyrenes farge.

Å følge en rød tråd betyr at det er sammenheng i en historie. Uttrykket hevdes å stamme fra den engelske marine som pleide å flette en rød tråd i tauverket. Rødt er fargen til de sosialistiske partiene. Røde roser betyr kjærlighet. Konfekt og sjokolade har ofte rød emballasje. Varmtvannskranen er merket med rødt, likeledes forbuds og fareskilt i trafikken. Brannbilen er rød. En sint person ser rødt. Å få "rødt kort" betyr at man er utvist.


PURPUR
ble opprinnelig laget av purpursneglen "Murex". For å farge 100gr. garn trengs det 
200 000 snegler. Fargen var derfor svært kostbar, bare brukt av konger, prester og dommere. I den romerske republikken hadde togaen til overklassen striper i purpur, mens keiseren bar en purpurfarget kappe kantet med gullbånd. En nyfødt baby kunne tulles inn i et purpurfarget klede for å sikre framgang og suksess. Kardinalene i den katolske kirke kler seg i purpur. Dommere har purpurfargede slag på kappen. 

GULT 
er den lyseste elementærfargen, ligner på gull og kan erstatte det. I Kina er den keiserlige fargen gul og betyr åndelig kraft og visdom. Sola som alt levende får sin energi fra er gul. Oransje er fargen for kjærlighet og lykke i Kina og Japan, Buddhistmunker kler seg i oransje.

Gult skifter lett karakter når den blandes med andre farger. Et stenk av grønt eller blått kan gjøre den "syk". Den kan da få betydningen svik, falsk, korrupsjon, eller misunnelse. "Å få gult kort" betyr å få en advarsel. Når et skip heiser et gult flagg betyr det at det er sykdom ombord. Judas fremstilles ofte kledd i gule klær. Gult trafikklys varsler det røde.


GRØNT 
har en beroligende virkning. Den vekker assosiasjoner til det jordiske, gress, fruktbarhet, vekst og vår. Grønt er vårens og håpets farge. Ordet grønn stammer fra ordet gro.

Kvinnene i Egypt sminket øyelokkene med grønt for å feire det spirende livet etter Nilens oversvømmelse. Johannes Døperen er grønnkledd. I Gresk mytologi er det fargen til kjærlighetsgudinnen Venus. Grønt er Allahs farge siden profeten sees i naturen og ikke i menneskelig form. I ørkenen betyr det grønne vann og liv.

Tekstiler som benyttes i operasjonssaler er grønne. Nødutganger er merket med grønt. Grønt trafikklys betyr "kjør!". En som er flink med planter har "grønne fingre". Vi henter inn det grønne glitrende tre når det er som mørkest på vinteren for å styrke håpet om vår. Vi kan si "grønn er min barndoms dal" når vi har gode barndomsminner. "Å være grønn" eller "grønnskolling" betyr at man er uerfaren. Vi kan være grønne av misunnelse eller sjalusi. Et grønt parti har miljøvern som hovedsak. Når de grønne partiene gjør det bra snakker vi om "en grønn bølge". 

BLÅTT
er himmelens farge og har en kjølig og alvorlig karakter. I det gamle testamentet representerer en dyp blå farge Gud Fader. Madonna, himmelens dronning, har i kristen kunst nesten alltid en kappe som er blå. Blått er ved siden av purpur en farge for konger. Ordensbånd er som regel blå, f.eks. Englands hosebånd, Danmarks elefantorden, Sveriges serafimerorden, eller frankrikets helligeåndsorden. 

I Gresk mytologi er himmelgudene; Zevs, gudenes konge, hans kone og søster Hera, og deres sønn Hermes; forbundet med blått. Hermes ble i Rom kalt Merkur og ble med sine vinger på føttene et symbol for handel. (Derav blåruss på handelslinjen). I Islam symboliserer blått eller turkis det Islamske trossamfunn og brukes derfor ofte i dekor på moskeer. I Kina forbindes blått med udødelighet.

Flagget til De Forente Nasjoner har en blå bakgrunn.  Blått symboliserer fred sannhet og samarbeid. Kaldtvannskranen er merket med blått. En usikker framtid er i det blå. En tur ut i det blå betyr at målet ikke er bestemt på forhånd, veien blir til mens du går.  Å være blåøyd betyr at man er godtroende. I vår tids politikk betyr blått konservativ. Kjøtt av god kvalitet får et blått stempel (egentlig blåbærsaft)

LAPIS/
ULTRAMARIN
er en blåfarge som tidligere ble framstilt av mineralet "Lapis Lazuli". Mineralet ble utvunnet i Afghanistan og inneholder aluminium, magnesium fosfat og jern. Det var en omstendelig prosess å male, vaske og destillere det sjeldne mineralet til pigmentet lazuritt. Under middelalderen var Lapis dyrere enn gull og ble bla benyttet i håndskrevne bibler. Mineralet inneholder svært giftige stoffer så mange malere led av forgiftningsskader. I dag er fargen tryggere og langt billigere i bruk fordi den fremstilles kjemisk.

INDIGO
er en blåfarge som tidligere ble framstilt av planten Indigo (Isatis tinctoria). Det er funnet indigofargede tekstiler på egyptiske mumier fra det tredje årtusen før Kristus. Indigo var en viktig handelsvare på silkeveien fra India til Europa. Ordet indigo kommer fra det greske ordet Indicum som betyr stoff fra India.

Indigofargede arbeidsklær i grovt bomullsstoff, det vi kjenner som dongeri, ble første gang solgt i 1860 til gullgravere i USA . Fargen tåler vask og er billig. Etter andre verdenskrig ble arbeidsklærne tatt i bruk av den nye ungdomsgenerasjonen. I dag signaliserer dongeri ungdom og individuell frihet.

KOBOLT
er et grunnstoff som blant mye annet er brukt til å farge glass og keramikk. Kineserne begynte å dekorere porselen med den kraftig blå koboltfargen i det 13 århundre etter å ha lært om fargen av Persiske keramikere (i dag Iran). Fargen kalles derfor også Persisk blå eller Muhammedansk blå. Senere fant kineserne fram til egne forekomster av kobolt (Under Ming dynastiet). Porselen dekorert med kobolt ble en stor eksportvare også til Europa. I Norge ble det oppdaget koboltforekomster på Modum hvor det ble startet gruvevirksomhet.

FIOLETT
er avkjølt og fjern. Fiolett betegner sorg i Kina.

SVART
er nattens farge. Den kan uttrykke absolutt lysmangel, og dermed død, synd, helvete, svart magi og djevelen. I det kristne helvete hersker mørkest fyrste, på sin ferd har han følge med en svart hund eller en svart katt. En svart katt varsler ulykke (at den onde er i nærheten). Hekser er kledd i svart og praktiserer svartekunsten ved hjelp av svarteboka. En svart dag er en dag da alt går galt. En svart løgn er i motsetning til den hvite ondt ment. Å se svart betyr å miste besinnelsen fullstendig. Svart kan i vår kultur bety sorg. Å være svartsynt betyr at man er tungsint eller deprimert. Framtiden kan se svart ut. Humoren kan være svart, likeledes samvittigheten. Vi kan handle på svartebørsen og jobbe svart. I den kristne kirke kan Judas være framstilt med en sort glorie. Anarkistenes fane og sjørøverflagget er svart. 

Under raseopptøyene i USA protesterte de svarte med "Black is beatiful"! I det gamle Egypt var Isis den svarte gudinnen for den fruktbare svarte jorden rundt Nilen. Svarte katter ble sett på som hellige. Svart er fargen til den romerske jordbruksguden Saturn som ble feiret ved vintersolverv, forløperen til vår tids julefeiring.

HVITT
er renhetens, uskyldens, kyskhetens og jomfruelighetens farge. Antikkens prester og kelternes druider var som regel kledd i hvitt. Vikingene satte et hvitt skjold i masten når de hadde fredelig ærend. I Kristen tradisjon er hvitt paradisets, det høyeste lys og englenes farge. Kirkeveggene er ofte malt hvite. Paven er alltid kledd i hvitt. Offerlammet er hvitt. Kongen rir på en hvit hest. Prinsessen venter på sin hvite prins. Det franske kongehuset hadde hvitt som sin farge. Bruden kler seg i hvitt. En hvit løgn er tilgivelig da den dekker over en sårende sannhet. En hvit due symboliserer fred. Å vifte med et hvitt flagg betyr at man overgir seg. Sykehus er hvite, kanskje også for lettere å avdekke smuss. Renholds og hygieneartikler er ofte hvite og emballert i hvitt. 

Hvitt er også månens farge, det uhyggelige, det blodløse likets og gjenferdets farge. Likkister er som regel hvite. I det Romerske keiserrike, Kina og India er det sorgens og dødens farge; den døde skal ledsages til til himmelen, renhetens rike.

BRUNT/GRÅTT
kanassosieres til jord og aske, nøysomhet, ydmykhet og askese. Økologiske matvarer emballeres ofte i grått og brunt.

GULL
er et svært formbart, lyskraftig, sjeldent og kostbart materiale. Det symboliserer lys, himmelsk glans og hellighet. I bysantinsk kunst, og i kunst fra middelalderen er det benyttet gull som bakgrunn for hellige figurer, til glorier og border. Kongekroner er laget av gull.BLOMSTER

Blomsterspråket sto sterkt i overklassens finurlige flørtekultur på 17- og 1800-tallet.
I en tid der menn og kvinner hadde en mer blyg omgangsform enn i dag, og telefon og e-post ikke var påtenkt, var blomsterspråket nesten en nødvendighet. Med en sending blomster kunne man si ganske mye uten å si noe som helst.
– Dette kodespråket stammer egentlig fra Tyrkia, der kvinnene ikke hadde anledning til å uttrykke det de måtte ha på hjertet. I stedet sendte de blomster og andre gjenstander til sine bekjente. Teknikken ble finslepen og utspekulert, forteller Langeland. Slik ble det tyrkiske kodespråket beskrevet av den engelske overklassekvinnen Lady Mary Montague i 1718: "Det finnes ingen farge, ingen blomst, intet ugras, ingen frukt, urt, småstein eller fjær som ikke har en versestrofe knyttet til seg, og man kan skjelle ut, bebreide eller sende brev som uttrykker lidenskap, vennskap, kompliment eller til og med nyheter uten noensinne å flekke fingrene med blekk".
Rosespråket:

Farger


Røde:
Jeg elsker deg

Hvite:
Du er himmelsk.

Mørkerosa:
Takknemlighet og sympati

Lyserosa: Beundring og sympati

Gule:
Bryr du deg?

Korall- eller oransje:
Entusiasme, lidenskap

Burgunder:
Skjønnhet og ynde

Roser i knopp

Røde i knopp: Ren og vakker

Hvite i knopp:
Ungdom


Helt grønn knopp:
En kjærlighetserklæring

Bukett med røde og hvite roser, eller røde roser med hvite kanter: Enhet og samhold

Røde og gule sammen:
Jovialitet, glade følelser


HVA BETYR ANTALLET ROSER?

1 Du er alt for meg.

2 Jeg vil reise bort sammen med deg.

3 Når kan jeg treffe deg igjen?

4 Jeg respekterer deg og er takknemmelig.

5 Jeg gjør hva som helst for deg.

6 Jeg tviler på dine løfter.

7 Jeg elsker deg.

8 Jeg vil alltid være trofast mot deg.

9 Jeg vil være alene med deg.

10 Vil du gifte deg med meg


HVA BETYR BLOMSTENE.

Agapanthus: Dyp kjærlighet
Akeleie: Ønske om fred, frelse
Alpefiol: rød Elskede, ta kontakt!
Alpefiol: hvit Hvorfor er du så fjern?
Alpefiol: hvit og rød sammen La oss reise bort sammen!
Amaryllis: Du er vakker, men har et kaldt hjerte
Anemone: Smerte ved å skilles; bekymret for kjærligheten
Aurikkel: Skilt fra deg, du gode vesen, har livet ikke lenger noen glede!
Blåklokke: Jeg er din for alltid!
Brennende: kjærlighet Ikke vis din kjærlighet så tydelig
Buksbom: Min troskap varer evig
Bulmeurt: Jeg avskyr deg!
Dagfiol: Ta meg med!
Fiol: Ydmykhet, renhet
Floks: For din skyld kan jeg forlate mitt hjem
Forglemmegei: Jeg er trofast
Gladiol: Du sårer meg med din stahet
Granateple: Medfølelse, fristelse, men også sensuell kjærlighet
Gyllenlakk: Oppstemthet, optimisme
Hvitveis: La meg holde deg i hånden
Iris: Tro, håp, renhet
Jomfruen: i det grønne Jeg lever for din skyld
Jordbær: Renhet, beskjedenhet
Julerose: Fruktbarhet
Kamelia: Vennskap, harmoni
Kaprifolium: Jeg vil alltid støtte deg
Kastanje: Be om forlatelse!
Kattost: Tilgivelse
Keiserkrone: Arroganse, stolthet, sorg
Kornblomst: Din elskverdighet fengsler jo alle hjerter
Kornblomst: Trofasthet; jeg er glad i deg som du er!
Krokus: Gjenoppstandelse, fornyet kjærlighet
Kuletistel: Jeg har gjennomskuet deg!
Lavendel: Vis dine følelser
Levkøy: Lykke, tilfredshet
Lilje: Renhet, uskyld
Liljekonvall: I taushet har jeg allerede lenge elsket deg. Gjør det rette valg!
Marikåpe: Du er for beskjeden og må gi signal, men jeg elsker deg
Matrem: Fra nå av blir det krig!
Myrt Brud: giftermål, forbudt kjærlighet
Narsiss: Du er for egenkjærlig!
Nellik: Arroganse, mot, forfengelighet
Hvit nellik: Jeg vil ha ditt vennskap
Rød nellik: Jeg vil ha din kjærlighet
Nesle: Hvordan kan du være så grusom?
Pasjonsblomst: Paradis
Pasjonsblomst: Tro og lidelse
Peon: Jeg er i paradis; nå vet jeg at jeg elskser deg
Pinselilje: Hvorfor leker du med mine følelser?
Prestekrage: Beskjedenhet, ydmykhet, kjærlighet
Primula: Hemmelighet, berøring
Påskelilje: Død, gjenoppstandelse; er jeg i ferd med å miste deg?
Ridderspore: Elsker du meg oppriktig?
Ringblomst: Dyp sorg og fortvilelse
Rose: Kjærlighet, livsglede, hemmelighet
Rosmarin: Erindring, takknemlighet, evig kjærlighet
Ryllik: Du er hensynsløs, men jeg har god samvittighet
Sitronblomst: Renhet, dyd
Solsikke: Hengivenhet, trofasthet. Sannheten stråler fra øynene dine. Jeg håper og tror på deg.
Stemorfiol: Lojalitet
Stemorfiol: Trofasthet; vemod og lykke
Stjerneskjerm: Jeg gir meg; du er edel og dydig
Storhjelm: Ikke vær sint på meg lenger!
Svibel: Fest, ekteskap
Søyleblomst: Ikke la mitt strenge utseende skremme deg bort
Timian: Lidelse og håp
Tistel: Synd
Tulipan: Arroganse, forfengelighet
Tulipan - En hvit: Jeg elsker deg kanskje ikke lenger
Tulipan - To hvite: Jeg elsker deg ikke lenger
Tulipan - En hvit og en rød: Det er deg jeg vil ha
Tulipan - Gule: Jeg elsker deg, men vi har fiender
Tusenfryd: Kjærlighet, beskjedenhet
Valmue: Skjønnhet, godt minne
Veronika: Jeg er for beskjeden til å nærme meg, men jeg elsker deg!
Vivendel: Glede, kjærlighet mellom to ulike personligheterKROPPSPRÅK

Det er noen gode og dårlige tegn som du bør være oppmerksom på når du møter en fyr.


God eller dårlig date?
Det er selvfølgelig også viktig å ha sunn fornuft: Hvis han smiler, ler, er lett å snakke med og har mye øyekontakt med deg så har han det nok bra i ditt nærvær.

På den annen side hvis han stadig ser tomt ut i lufta og over skulderen din er han ikke fornøyd og du bør nok heller gjøre deg klar for en ny kjekkas - en som er mann nok til å date deg på ordentlig vis.

Ikke overse ting!
Noen ganger er det likevel lett å overse faresignaler når du er opphengt i Brad Pitt-utseendet hans. Det kan også være vanlig å tvile på hans positive signaler når du virkelig liker en fyr og du føler deg litt sårbar.

Disse gode tegnene bør du se etter:

Gode manerer
En genuint god fyr vil takke deg for en fin stund på slutten av kvelden. Hvis han følger deg til bilen, bussen eller taxien er det et godt tegn på at han er en gentleman som har tenkt på din sikkerthet og komfort.


Disse dårlige tegnene bør du se etter:   

Manipulerende
Om fyren som spør deg om alle mulige personlige spørsmål, men ikke byr på seg selv i det hele tatt, «Han prøver trolig å skape en følelse av intimitet slik at du skal stole på ham og gå lenger enn du normalt ville gjort. En anstendig fyr vil ta deg med ut, åpne opp om seg selv og respektfullt finne ut hvem du er».

Falsk
Et annet dårlig tegn er at han ikke er interessert i deg og har falske smil, tvungen latter, spør om det samme to ganger, ikke spør deg om deg som person og ror seg unna når du spør om hva han skal gjøre i morgen. Hvis han gjør dette er han ikke verdt det.

Og aldri glem...
... at hvis han er interessert i en ny date med deg så vil han foreslå og ordne et tidspunkt og fortelle at han vil ringe deg. Og han bør holde det han lover og ringe deg! 
I forelesning

- Tar foreleseren din seg ofte til ansiktet mens han prater eller idet noen stiller ham et vanskelig spørsmål? Da kan det hende han lyver! Som barn avslører vi oss lett dersom vi lyver. Et fem år gammelt barn som lyver til foreldrene sine vil umiddelbart dekke hendene over munnen etterpå. Denne bevegelsen følger oss livet ut, men i mer raffinert form, for eksempel ved å ta seg til nesen.
Husk allikevel at foreleseren din ikke nødvendigvis går rundt og lyver selv om han ofte tar seg til nesen, kanskje er han bare forkjølet? Det er altså viktig å huske at man ikke kan tolke kroppsspråk isolert og utenfor settingen det skjer i.

- Må du selv holde foredrag på seminar eller i gruppe en dag? Se på publikumet ditt. Hvis de skakker på hodet sitt er det et tegn på at de følger med og er interesserte! En kvinne skakker også på hodet for å vise en mann at hun er tiltrukket av ham. Bøyd nakke, derimot, tyder på uenighet.


På byen

Innsikt i mannlig og kvinnelig kurtise gir deg tipsene du trenger for å finne en framtidig make.

Mannlig kurtise

- Mannen pynter på utseendet når det er en kvinne i nærheten. For eksempel ved å ta seg i håret, rette på slipset eller klærne eller liknende.

- Det mest aggressive seksuelle signalet en mann kan gi til en kvinne, er å stikke tomlene innenfor beltet og trekke oppmerksomheten mot genitalieområdet.

- Holde blikket et sekund lenger enn vanlig. Er han virkelig ivrig vil pupillene utvide seg.

- Ofte står mannen også med armene i siden for å vise hvor kraftig han er og hvor klar han er for et mer intimt forhold. Dette siste trikset pleier for øvrig sjelden å funke særlig bra hos det motsatte kjønn.


Kvinnelig kurtise

Kvinner har mange flere kroppsspråklige strenger å spille på enn en mann for å vise at hun er interessert og tilgjengelig. Her er noen av dem:

- Lange, intime øyekast. Utvidede pupiller.

- Rette på klærne

- Dra hendene gjennom håret

- Kaste hodet bakover for å få vekk håret

- En kvinne som er interessert vil etter hvert vise fram den følsomme og myke huden på innsiden av håndleddene til en potensiell partner. Håndflatene vil også være synlige for mannen mens hun snakker med ham.

- Bena holdes mer adskilte enn om det ikke hadde vært en mann i nærheten.

- Hun ruller med hoftene.

- Hun tar på leppestift/lipgloss.

- Sideblikk over skulderen.

- Hun holder bena i kors.

Kvinner er også flinkere enn menn til å plukke opp flørtende signaler og til å sende dem ut. Ønsker du draget som mann, gjør du altså lurt i å være oppmerksom på slike signaler.

Det er også lurt å forstå signalene kvinner og menn gir dersom de ikke er interessert. Noen tydelige tegn i så måte er disse:

- Hun flytter seg vekk når du prøver å flytte seg nærmere henne. I så fall ønsker hun deg sannsynligvis ikke så langt inn i hennes intimsone, noe du bør ta til etterretning.

- Hun lukker øynene mens du snakker til henne. Mennesker som gjør det viser tydelig at de kjeder seg.


Usikkerhet

Når to menn setter hendene i siden og bena mot hverandre med en anstrengt holdning i kroppen kan det hende det bygger opp til slosskamp. Små pupiller er også et tegn på aggresjon.

Ser du noen som står med armene (og eventuelt bena) i kors? I så fall er det ikke fordi de mener å være uvennlige, de er bare nervøse og står i beskyttelsesstilling.Spå i terninger.

Om du har tre terninger, kaster disse og legger sammen summen av disse to betyr det (du skal kun kaste en gang.)


Blir tallet 3.
Kjærligheten blomstrer. Kanskje en ny partner er på vei, eller kanskje en gevinst.

Blir tallet 4.
Hell og lykke. Et ønske kan gå i oppfyllelse, og andre positive ting kan skje deg.

Blir tallet 5.
Vær oppmerksom fremover. En skuffelse, eller en mindre hyggelig overraskelse er på vei.

Blir tallet 6.
En person, som ikke står deg nær, vil vise seg som en sann venn. Du får et ønske oppfylt.

Blir tallet 7.
Vokt dine hemmeligheter vel for å slippe sladder og ubehageligheter. Du må lære å stole på deg selv.

Blir tallet 8.
Vær forberedt på en vanskelig periode. Fortjent eller ufortjent skam kommer over deg.

Blir tallet 9.
Kjærligheten er med deg og bringer med seg mye lykke, glede forsoning. Hvem vet kanskje bryllup i vente eller?

Blir tallet 10.
Du blir forfremmet på jobben. Familielykke og velstand ligger i luften.

Blir tallet 11.
Gode nyheter er på vei. Men tenk deg nøye om før du avgir et endelig svar.

Blir tallet 12.
Du er inne i en tung periode med mange bekymringer. Få mye frisk luft, det styrker psyken.

Blir tallet 13.
Du vil overraskende motta hjelp fra en venn. Dette vil være til stor hjelp for deg.

Blir tallet 14.
Vær forsiktig med diskusjoner og påståeligheter. Du skader deg selv hvis du ikke demper deg.

Blir tallet 15.
En planlagt eller overraskende reise gir deg masse glede og positivitet fremover.

Blir tallet 16.
En ukjent prøver å lage problemer for deg. Men vær egoistisk og sterk, så vil det gå deg bra.

Blir tallet 17.
Stol på deg selv, og velg dine venner med omhu. Vis hvem du er, og få aksept for den du er.

Blir tallet 18.
Suksess, lykke og glede. 18 varsler også om forfremmelse og velstand. Mye positivt vil skje deg.

Hva betyr det om du er født på en:

Mandag:

De som er født på en mandag, har aldri problemer med å finne noe gøy. De liker å være midtpunktet, er glad i oppmerksomhet, og det å få andre til å le.
Fremtidsutsikter: Mandagsbarn blir ofte journalister, programledere eller komikere.

Tirsdag:

De som er født på en tirsdag kan virke litt "smågale". De har en god fantasi, og er ofte vågale og impulsive. De kan også være helt på tuppa og glemsomme, men stiller alltid opp for vennene sine.
Fremtidsutsikter: Bør jobbe innen media, underholdning eller kundeservice.

Onsdag:

Onsdagsbarn er flinke til å tilpasse seg det motsatte kjønn. De elsker å flørte og gi komplimenter, men samtidig bli respektert. Liker også diskusjoner.
Fremtidsutsikter: Blir gode selgere og rådgivere.

Torsdag:

Disse er forskjellige personer. De er ofte stille og rolige, og veldig velorganiserte. Alle burde ha et torsdagsbarn i familien pga. omsorg, og som konfliktløser.
Fremtidsutsikter: Blir gode omsorgsarbeidere.

Fredag:

Disse er tøffe, og tilhører den harde kjerne. De er fulle av selvtillit og attitude. De har sterke meninger, og er realister i ett og alt.
Fremtidsutsikter: Blir gode advokater, ledere og managere.

Lørdag:

Disse er forfengelige. De er svært opptatt av mote, utseende og status. De er representative og diplomatiske. Humøret svinger lett.
Fremtidsutsikter: Designere, stylister og arkitekter.

Søndag:

Disse skiller seg ut. De er svert selvstendige og uredde som menneske. De gjør alltid som de selv vil, men tråkker aldri noen på tærne. Det virker som om de lever litt i sin egen verden.
Fremtidsutsikter: Kunstnere, håndverkere og lærere passer de godt som.