KLEMMESIDEN

 

Alle trenger en god klem en gang i blant:

Her kan du se hvorfor og hvordan du skal klemme:

- Løser opp spenninger i kroppen
- Øker selvtilliten
- En klem gleder
- Hjelper mot ensomhet og angst
- Et sunt alternativ til andre usunne aktiviteter
- Gir fysisk tilfredsstillelse
- En klem sprer varme
- Krever ingen hjelpemidler
- Gjør hverdagen enklere
- Den er lik for alle

 

Før du gir en klem, bør du få ”tillatelse”
Familie, venner og kjærester er det alltid tillat å klemme. Disse menneskene kjenner man godt, og du vet hvor du har dem, og de vet hvor de har deg.

Mennesker som man ikke kjenner så godt, bør man se an litt før man gir en klem. Enkelte personer har sperre for nærhet og intimitet fra ukjente, og det må respekteres.

 

Si ifra at du har lyst på en klem

 

Noen ganger må man ta initiativet selv for å få en klem. Det er faktisk lov å si at man han lyst på en klem når man føler at man trenger det. Men husk imidlertid på punktet over. Hvis du får en klem, så bør du huske på å takke og si at det varmet deg. Da viser du at du satte pris på klemmen du fikk.

 

Husk å ta ansvar for klemmingen

 

Møter du mennesker som ikke liker å klemme, må dette respekteres. Dette vil du merke tydelig og gjerne via kroppsspråket til denne personen, og da er det ditt ansvar å trekke deg tilbake. Er du usikker og havner i en litt pinlig klemme-situasjon, går du etter din intuisjon. Gi en klem, eller la vær! Men husk at da er det viktig å vise tydelige signaler slik at dere ikke misforstår hverandre.

 

 

SÅ HVILKEN KLEMMETYPER HAR VI: 

 

Bamse-klem:
En skikkelig god, varm omfavnelse, kalles en bjørneklem. Denne gir man bare til mennesker man kjenner veldig godt.

 

A-klem:
Her står man med kroppene fra hverandre, og strekker hodet litt frem for å gi en klem. Ofte håndhilser man samtidig, slik at hendene forhindrer kroppene å ha fysisk kontakt. Dette er klemmen man gir til mennesker man ikke kjenner så godt.

 

Hår-klem:
Denne form for klemming går ut på at kinnet klemmer håret istedenfor kinnet. Man snur da gjerne litt på hodet, slik at kinnet treffer bakhodet og håret. Dette kan i mange tilfeller være fordi man ikke ønsker noen form for intimitet med denne personen. Derfor gir man hår-klem til personer man ikke ønsker nærkontakt med.

 

Overfallsklem:
Som oftest løper man personen i møte, kaster seg over vedkommende for så å klemme i vei. Man viser som regel sin glede med å klemme hardt og lenge. Ikke alle setter pris på denne type klemming, men forhåpentligvis kjenner denne personen deg godt. Overfallsklemmer forekommer også når to løper mot hverandre, men da blir det positivt så lenge det er gjensidighet. Husk at en overfallsklem ikke alltid er behagelig for den som mottar klemmen.

 

Gruppeklem:
Man må være flere enn to for å delta i en gruppeklem. Her holder hele gjengen rundt hverandre og alle klemmer alle. Denne form for klemming ser man ofte i idrettssammenhenger. Ikke tving noen personer inn i gruppa som ikke vil delta frivillig.

 

Bak-klem:
En bak-klem er når man tar rundt noen og klemmer dem når man står bak dem. Denne varmer og her viser man kjærlighet til de man virkelig er glad i og ikke vil miste. Denne klemmetypen er nok kun forbeholdt barn og kjærester.

 

 

Nå er det bare å klemme til, for en skikkelig kos kan gi deg bedre helse


 

 

Vennskap er en klem akkurat når den trengs.

 

 

Ingenting er som en klem fra en teddybjørn.