ALT FOR SKJØNNHETEN.

 

 

 

* På 1500-tallet skulle huden til kvinnene være blekt. Så da måtte de ty til et da tidens vidundermiddel. Et pudder som etset huden. Pudderet besto av blyhvitt som er veldig giftig.

Når man først hadde begynt med dette pudderet kunne man ikke stoppe. Da måtte man ta på et tykkere lag for å gjemme sårene som oppstår. Noe som førte til smerte og ødelagt fjes. Over lengere tid ville bruken også kunne medføre barnløshet, sinnsykdom og hjerneskade siden giften ville gå i kroppen.

 

 

 

* På 1400 og 1500-tallet skulle de adlige kvinnene ha høye viker slik at de fikk høy panne. Så da måtte de nappe ut hårene. Øyevippene ble også nappet ut og brynene skulle bare være en tynn strek.

 

 

 

* Levde du på 1800-tallet og ville se vakker ut må du se syklig ut. En vakker kvinne skulle  vise sin skrøpelige skjønnhet. Da måtte man ty til sultekurer av ulike slag. Men det enkelte brukte på den tiden var piller med giften arsenikk i. Pillene forårsaket en ettertraktet, gjennomsiktig hud. Noe kvinnene syntes var vakkert.

 

 

 

* Korsettene kom ca. 1500-tallet. Her skulle midjen smales inn til det minimale. De første var smidd av jern men senere kom korsett med stoff og innlagte spiler. Korsettene ble snøret så hardt at leveren kunne bli deformert.

 

 

 

* På ca. 1400- tallet var det tiltrekkende på damer å ha store pupiller. Da ble det brukt en øyedråpe med saften av Belladonnaurt ( som er en av de giftigste plantene i Europa). Noe som kunne medføre : sløret syn, øyesmerter, hjertebank og blindhet.  Selv med disse bivirkningene var disse øyedråpene populære lenge.

 

 

 

* Blant de rike i Kina skulle kvinnene ha små føtter. Dette startetpå 1000-tallet. og sluttet ved forbud i 1912. Forvandlingen til ørsmå føtter startet før jentene fylte 8 år. Dette var meget smertefullt. De fire små tærne ble presset på plass inn under foten og fotbuen ble knust og presset opp mot ankelen. Stortåen ble presset sammen slik at den ikke skulle vokse. Så måtte de gå med føttene innsnørte daglig for å få dem i riktig fasong. En meget smertefull prosess.

 

 

* Levde du på 1900-tallet og var for tykk , var et av slankemiddlene på denne tiden innvollsorm. Man kunne svelge en kapsen med innvolsormog dette medførte kvalme, diare og hodeverk. Man noe de ikke tenkte på hvar nok at disse bendelormene kunne bli opptil 6 meter lange og være i tarmene i mange år.