ALTERNATIV MEDISIN

 

 

Hva er alternativ medisin ?

«Alternativ medisin» er en samlebetegnelse for ulike typer behandling og forebyggelse av sykdommer som ikke bygger på vitenskaplig medisin, og hvor virkning ikke er dokumentert. Alternativ medisin er isteden basert på folkemedisin, religiøse tradisjoner, filosofi eller pseudovitenskap. I Norge blir begrepet alternativ behandling ofte brukt istedenfor «alternativ medisin».

 


 AKUPRESSUR

Akupressur er en form for kroppsakupunktur hvor en erstatter nålene med fingrene. Terapauten bruker da en slags massasjeteknikk der tommel og fingertupp plasseres på "akupunkturpunktene" i stedet for nåler. I likhet med akupunktur, styrker akupressur kroppens egne, helbredende krefter, øker vitaliteten og motvirker sykdom ved å balansere energistrømmen, som går gjennom meridianerne i kroppen. Shiatsu regnes som den japanske formen for akupressur.
Akupressur er bra mot de samme plagene som akupunktur.

 

 
 


AKUPUNKTUR

En behandlingsmetode som går ut på å manipulere livsenergien som går langs meridianene i kroppen. Ved å stimulere akupunktene med blant annet tynne nåler som stikkes ned i hudlaget, gjenopprettes balansen i energistrømmen og de tilstøtende organene. Akupunkturnålene, som er meget tynne står inne i ca. 20-45 min. Alt etter som hva som trengs eller lidelsen.

Akupunktur er virkningsfullt mot blant annet muskel og leddsmerter, infeksjoner, allergi, stress, angst, søvnløshet. Og er også gunstig på ulike typer avvenning.

 

 


ALEXANDER TEKNIKK

Er en treningsmetode som ble utviklet av den australske skuespilleren Frederich Matthias Alexander på slutten av 1800- tallet. Filosofien hans var at gamle vaner, holdninger og tankemønster preger måten vi bruker kroppen vår på, og at disse ubevisste mekanismene ofte fører til dårlig håldning og belastningsskader.

Alexsanderundervisningen foregår som regel individuelt. Ved hjelp av lett berøring og små justeringer får en opplæring i å bruke kroppen bedre. Alexsanderteknikken er først og fremst beregnet på noenlunde friske mennesker og skal være en ypperlig måte å forebygge skader på.
Alexsandermetoden er blandt annet bra mot dårlig holdning, muskelsmerter, hodepine, revmatisme, slitasjegikt.

 

 

AROMATERAPI

Aromaterapi er en behandlingsfor med etiske oljer i for av bad, kompresser, inhalering eller kroppsmassasje som er den vanligste. De konsentrerte oljene virker på ulik måte, alt etter hvilken plante de er utvunnet av. Stort sett er oljene så sterke og flyktige at de må blandes ut i såkalte baseoljer. De aktive virkestoffene trenger gjennom hud og slimhinner, går i blodet og virker psykisk og fysisk.

Aromaterapi er gunstig mot psykosomatiske lidelser som depresjon, sinne, stress, hodesmerter og søvnforstyrrelser, men også effektiv mot bakterie- og virusinfeksjoner i for eksempel luftveiene. Virker drenerende og rensende.

 

 

AUSTRALIAN BUSH FLOWER ESSENCES

Består av 62 forskjellige blomsteressenser som er utviklet i begynnelsen av 1980-tallet og skal være spesielt egnet for det moderne, travle menneskets behov og problemområder; som kommunikasjon, sex, læreferdigheter, kreativitet og spiritualitet. I likhet med Bachs blomstermedisin brukes det som et viktig supplement i andre alternative behandlingsformer.

 

 

 

 

 

 

 

AYURVEDA

 Ayurveda stammer fra India, der det ble grunnlagt som et helhetlig medisinsk system for ca. 7 000 år siden. Ayurveda består blant annet av kostholdslære (blant annet læren om bruk av ulike medisinske matvarer, som youghurt, banan, agurk og vannmelon, til rett tid av døgnet) og renseteknikker (bruk av tungeskrape, neseskyllinger, yogaøvelser, pusteteknikker, samt en svært beroligende vannteknikk kalt halvbad). I ayurveda fokuseres det, i likhet med i kinesisk medisin, på å bevare den vitale energien i mennesket.

 

 
BACH BLOMSTERMEDISIN

Sjelens homeopati kalles denne behandlingsformen som er oppkalt etter den engelske legen dr. Edward Bach.
Gjennom hele livet studerte han den menneskelige psyken, og endte opp med 38 ulike remedier mot det han mente var de mest typiske negative sinnsstemningene. Tanken er at blomstermedisinen, det vil si essenser av energi fra blomster, skal snu disse og hindre at psykiske og fysiske sykdommer setter seg. Medisinene er utvunnet av morgendugg og blomsterkroner og tilsatt ørsmå mengder alkohol som konserveringsmiddel, Blomstermedisinen fås kjøpt i små pipetteflasker i enkelte helsekostforretninger, blandes dråpevis ut i vann og er helt uten bivirkninger. Bachs blomstermedisin kan brukes av alle, er både forebyggende og helbredene og kan kombineres med alle former for behandling - både alternativ og skolemedisinsk.
Er virkningsfull mot alle slags mentale plager som gjør hverdagen tyngre som paranoia, depresjoner, kjærlighetssorg, tiltaksløshet osv.

 

 
 


BINDEVEVSMASSASJE

Metoden ble utviklet av Elisabeth Dicke i 1929. Terapauten jobber med nervesystemet og drar bindevevet som ligger mellom huden og musklene med varierende strøk. Dette bindevevslagget, som er fullt av nerveender, er delt opp i dermatomer eller såkalte hudsoner. Spesifikke dermatomer korresponderer direkte med bestemte organer og gir dermed en refleks fra hud til organ.

 

 


 
BIOPATI

Dette er en alternativ diagnose og terapiform som er basert på et holistisk menneskesyn; Det er viktig å styrke kroppens egne funksjoner, spesielt å bygge opp immunsystemet, slik at mennesket selv er i stand til å forsvare seg mot sykdom. Ifølge biopaten oppstår sykdom når summen av belastninger er større enn kroppens evne til å opprettholde likevekt. Det utarbeides individuelle regenerasjonsprogrammer, som består av kostveilledning, kosttilskudd, vitaminer, mineraler, gjenoppbyggning av mikroflora, immunterapi, urtetinkturer til utskillelse av avfallstoffer. Biopaten bruker blant annet et bioelektronisk måleapparat til å teste kroppens indre organer og funksjoner.
Er effektiv mot alle typer plager, som stress, immunsvikt, hormonproblemer i overgangsalderen, PMS, sopp og parasitter, men også mer kroniske og langvarige lidelser.

 

 


 

 
BLOD-TYPETEST

Blodtypetest er en enkel engangstest som gir svar på hvilken blodtype en har, A, B, O eller AB. Terapauten som jobber med dette, mener blodtypen vår kan forklare hvorfor en for eksempel reagerer negativt på enkelte matvarer. Ut ifra en del forskning har en funnet at maten virker ulikt på oss mennesker. Det som er bra for noen kan gi negative reaksjoner hos andre. En del matvarer kan også gi negativ langtidseffek. Dette vil en få råd og veiledning om. Hos en slik terapaut vil en få oversikt over hva som passer best i matveien i den enkeltes tilfelle.
Brukes ofte av mennesker med matintoleranser, fordøyelsesbesvær eller allergier.

 

 


 
BOWENTERAPI

Denne terapien er utviklet av Tom Bowen i Australia på 1950-tallet og går ut på å massere spesielle kroppspunkter på en skånsom og smertefri måte. Terapautens tommel og pekefinger ruller fram og tilbake over muskler og sener, noe som vil starte vibrasjoner gjennom kroppsvevet, og øke sirkulasjonen i blod og nymfe. Ettersom kroppspunktene ligger nær akupunkturpunktene påvirkes også energien i meridiansystemet og via dette nervesystemet. Bowenterapi skal føre til en dyp avspenning, og når kroppen er fri for stress og spenninger begynner den å helbrede seg selv.

Gunstig for sportsskader, musearm, frossen skulder, ryggplager, tennisalbu og luftveisproblemer, men også pollenallergi, migrene og astma.

 

 


 
ERNÆRINGSTERAPI

Ernæringsterapi er en behandling der man ved hjelp av endringer i kosthold og livsstil med blant annet vitaminer, mineraler og urtemedisin, retter opp ubalanser som kan hindre kroppens evner til å bekjempe sykdom. Egner seg godt til å forebygge sykdom. Man tar utgangspunkt i at alle er forskjellige og ved hjelp av pasientintervju og eventuelle tester utarbeides et ernæringsprogram og et forslag til endringer som er tilpasset hver enkelt. Ernæringsterapi er først og fremst nyttig for personer som har kroniske problemer som et resultat av kjemiske ubalanser i kroppen og som lar seg påvirke av ernærings- og livsstilendringer.

For eksempel fordøyelsesbesvær, matintoleranse, blodsukkerubalanser, avgiftning, dårlig immunforsvar, lav energi og vektproblemer.

 

 


 ESALENMASSASJE

Dette er en metode som ble utviklet i starten av 1960-årene på Esalen Institute i California, da flere erfarne terapauter eksperimenterte med å sette sammen et mer moderne massasjesystem. Metoden bruker de grunnleggende, klassiske massasjestrøkene, men fremhever spesielt de lange, flytende og glidende strøkene for å gi en sanserlig og beroligende effekt. Disse integrerer masseringen av forskjellige kroppsdeler og forsterker pasientens helhetlig opplevelse av si egen kropp.

Det er en mer personlig fremgangsmåte som er forbundet med generell stressreduksjon.

 

 


 FENG SHUI

Feng Shui betyr vind og vann, og er filosofien om hvordan innredning påvirker mennesker, hvordan omgivelser kommuniserer med mennesker. Feng Shui er tuftet på en gammel kinesisk filosofi som baserer seg på den tro at ryddige omgivelser og visse regler for plassering av gjenstander (etter universets krefter) kan øke energistrømmen til hjemmet. Ved å rydde opp og flytte noen av de tingene du omgir deg med etter visse prinsipper, styrker du energistrømmen i rommet. Å ta med seg Feng Shui-prinsipper inn i hjemmet sier å kunne virke inn på mange aspekter ved livet, som helse, rikdom og lykke.

 

 


 FYTOTERAPI

Fytoterapi eller utremedisin er behandling av sykdommer ved hjelp av urter og medisinplanter. Urter og plantestoffer har fra gammelt av vært blant de viktigste kilder mennesket har hatt for å opprettholde helse og kurere sykdom. Blant annet vet man at urter danner naturlig stoffer for å beskytte seg mot dyr og innsekter. Nyere forskning har bekreftet den gamle tradisjonelle bruken for et stort antall planter. Dette gjelder planter som kamille, kjerringrokk og hvitløk. Urter brukes i dag som egenbehandling for lettere sykdommer og plager og foreskrives også av alternative terapauter for å behandle spesielle tilstander, som for eksempel fordøyelsesbesvær og gjentatte infeksjoner i luftveier og urinveiene.

 

 

 

GESTALTTERAPI

Gestaltterapi er en retning innen den humanistiske psykologien og ble grunnlagt av det tyskfødte ekteparet Laura og Fritz Perls på slutten av 1950-tallet. Gestaltterapi bygger blant annet på gestaltpsykologisk teorier og ideer fra eksistensiell-fenomenologisk filosofi. Grunntanken er at hvert individ selv er ansvarlig for sine valg og handlinger innenfor de begrensninger omgivelsene gir. Gestaltterapi har utviklet metoder for å bevisstgjøre mennesker på egne følelser, reaksjoner og handlinger gjennom samtale, eksperimenter og rollespill. Metoden brukes også til å bearbeide tidligere, uferdige opplevelser og kriser.

Gestaltterapi egner seg både for individuell, par- og gruppeterapi, egenutvikling, i undervisning og i konsulentarbeid.

 

 


 HYPNOTERAPI.

En definisjon av hypnoterapi er at :
Hypnose er en tilstand hvor kroppen er svært avslappet, mens bevisstheten er fokusert om et lite område.

All hypnose er selvhypnose. Hypnosen skjer i trygge omgivelser med en behandlende terapaut tilstede. Under hypnosen vi du komme i en rolig og avslappet tilstand, både i kropp og sinn. Underbevisstheten blir mer motakelig for instruksjoner og forslag enn i normal våken tilstand, så her kan terapauten hjelpe deg med å endre uvaner, fobier osv. som du måtte ha.

Det er viktig å bruke en terapaut du stoler på om du vil gjøre fremskritt.

Her er noen av områdene hypnoterapi kan hjelpe:
Uro/angst, lav selvtillit, eksamensnerver, røykeslutt, vekt, søt/sukkerbehov, kontroll av sinne, fobier, søvnproblemer.

 

 


 KINESIOLOGI

Kinesiologi baserer seg på muskeltesting for å diagnostisere fysiske og psykiske stresstilstander i kroppen. Er en i ubalanse vil det oppstå en svakhet i nervesystemet som igjen kommer til uttrykk i muskelens evne til å tåle motstand. Ved hjelp av enkle manuelle tester som er en kombinasjon av spørsmål og lette trykk mot armer og ben, vil livsenergien respondere med styrke eller mangel på styrke. På den måten kan en nærme seg forskjellige problemer og finne årsaken til dem. Deretter kan en bruke andre alternative metoder i behandlingen. Effektiv til å definere allergi og overfølsomhet ovenfor matvarer, medisiner og lignende. Samt sjelelig tilstander og blokkeringer som kommer til uttrykk i depresjon, smerter, energimangel osv.

 

 


 KOPPING

En metode som bruker undertrykk til å bedre sirkulasjonen i hud, muskulatur og indre organer der blodforsyningen er dårlig på grunn av blokkeringer aller skade. De svake punktene finnes blant annet ved hjelp av varmekamera, men også via andre alternative metoder. Moderne kopping utføres med sugekopper av glass eller metall eller en trykkmaskin. Koppene plasseres langs meridianbanene og i varierende antall på kroppen og kan også brukes til massasje. Behandlingen kan gi foregående ubehag. Har en dårlig allmenntilstand bør en vurderes av lege før behandling.

Er bra mot muskel og leddsmerter, nakkesleng, hodepine, dårlig blodsirkulasjon eller som støtte terapi til annen behandling.

 

 


 LYMFEDRENASJE

Dette er en massasje av lymfegangene. Terapauten bruker lette, pulserende trykk med hendene til å stimulere det lymfatiske system. Lymfedrenasje ble utviklet av de danske fysioterapautene Estrid og Emil Vodder i 1930-årene. Teknikken er godt kjent i sentral-europa, hvor den er blitt akseptert av mange leger.
Brukes mest mot tilstander som oppstår på grunn av dårlig lymfesirkulasjon, for eksempel ødemer og inflamasjon, men anvendes også for avgiftning og immunstimulering.

 

 


 LYSTERAPI

En enkel behandlingsmetode der en ved hjelp av lysstoffrør med hvitt lys ser god virkning mot blant annet vinterdepresjoner. I den mørke tiden er vi mer sårbare ovenfor tretthet, stress, vektøkning og depresjoner. Ved å eksponere oss for en tilstrekkelig mengde kunstig lys, helst om morgenen/formiddagen, påvirkes kroppens biologiske klokke. Den styrer hormonproduksjonen, og resultatet blir økt overskudd og godt humør!

Foruten å forebygge og helbrede lettere depresjoner, kan lysbehandlingen også brukes til å forskyve den indre døgnrytmen slik at den tilpasses nattarbeid eller nye tidssoner i forbindelse med reiser.
Bra mot energimangel, sukkersug, søvnløshet, depressive tilstander, og søvnløshet.

 

 


 MA- URI MASSASJE

Ma-Uri massasje og kroppsterapi er en helbredelsesfor som Helmi Fox, maori fra New Zealand, har utviklet på bakgrunn av tusen år gammel polynesiske healingtradisjoner. Ma-Uri massasje er en helhetlig dynamisk og dypliggende massasje. Den kan effektivt forløse spenninger og blokkeringer, både fysisk som følelsesmessig og spiritueit, for deretter å gi ro, harmoni og energi tilbake til kroppen. Etter massasjen føler en seg i senter av sin egen kropp og sitt, og kan for noen gi en stor energi-innsprøytning. Bra for kropp, sjel og sinn.

 

 


 ORTOPATI

Behanglingen kalles ørelysbehandling og er en vitaliserende varmebehandling for hodet og ørene. Behandlingen er beregnet på plager i de øvre luftveier, og bygger på en kombinasjon av en ny viten og 3000 år gamle metoder fra Asia og Mellom-Amerika. Under behandlingen danner brenning av ørekjegle et lett undertrykk i øret. I tillegg virker den svakt temperaturstigningen lett smertestillende og mykgjør voks i øregangen. Under behandlingen økes blodsirkulasjonen og tette porer åpnes. Undertrykket fører til at voks, avleiringer og væske trekkes inn i kjeglen.
Behandlingen er helt smertefri.
Brukes mot: Mellomørebetennelse, væske i mellomøret, trykkutligningsproblemer, tinnitus, eksem i øregangen og voks i øret.

 

 


 POLARITETSTERAPI

Terapiformen bearbeider kroppens blokkeringer, slik at energistrømmen kan flyte fritt. Når energistrømmen er i balanse, er kroppen selvhelbredende. Blokkeringer eller ubalanse fører til sykdom og er resultatet av dårlig spisevaner, irrasjonelle atferdsmønstre, psykiske problemer og stress. Fire teknikker brukes for å gjenopprette energiflyten:
Kroppsterapi, bevisstgjøring, kosthold og øvelser. Kroppsterapien går ut på at terapauten jobber med reflekser og trykkpunkter. Man må selv jobbe med sitt eget tankemønster for negative holdninger hindrer den positive prosessen. Riktig kosthold/diett og rolige strekkøvelser er også en del av behandlingen.
Hjelper mot det meste, men ikke mot spesifikke symptomer.
Dette er en helhetsbehandling som virker over tid - og hvor klienten spesielt må jobbe med egne holdninger.

 

 

 

 

 

 

 

PRIMALTERAPI

Primalterapi baserer seg på teorier om at nevroser har utspring i fortrengt sorg og traumatiske hendelser helt fra fødselsøyeblikket. Primalterapeuter hevder at anstrengelser med å dempe sorg og unngå ubehag og smerte, fører til psykiske plager og kroniske spenninger. For å frigjøre seg fra barndommens traumer mener primalterapeuter at klientene må gi følelsesmessige uttrykk for sin smerte ved hjelp av å skrike. Utøvere av metoden mener primalskriket bearbeider smerte og løser opp nevrotiske spenninger. 

 


 REGRESJONSTERAPI

Regresjonsterapi er en reise tilbake til tidligre opplevelser, være seg fra barndom, fødsel, fosterstadium eller til og med tidligre liv, dersom en har et livssyn som inkluderer dette. Atmosfæren rundt tilbakereisen er myk og trygg, med dempet belysning og gjerne bakgrunnsmusikk. Regresjonsterapauten bruker forskjellige teknikker som autogen trening, pusteøvelser, eller nedtelling for at klienten skal komme i kontakt med den gamle fortiden. Noen opplever scener som sterke og klare, andre har mer vage fornemmelser. Hensikten er at en skal få bearbeidet gamle traumer for å få et bedre liv her og nå.
Er visualiserende, styrkende og forløsende fordi det får opp traumer og gammel angst som preger og forringer livet vårt på det ubevisste plan.

 

 


 REIKI

Reiki er like mye en spirituell som fysisk behandlingsform, og ligger tett opp til healing og helbredelse ved bønn. Filosofien bak Reiki er at hele universet - både det materielle og åndelige - består av guddommelige og intelligente energier med heldbredende kraft. Terapauten legger hendene på klientens kropp - eller plasserer dem litt over, og energien ledes mot det punktet hvor kroppen selv ønsker å bli helbredet. Reiki-healingen foregår på et dypt intuitivt plan. Eneste begrensning er motakernens evne og vilje til å ta imot healingen. En reikibehandling skal avgifte kroppen, løsne energiblokader og gi dyp avspenthet til systemet.
Virker lindrende og helbredende på stress, smerter og angst.

 

 


 ROLFING

Rolfing er utgangspunktet for andre strukturelle behandlingsformer, og den er både en systematisk tilnærmingsmåte for å frigjøre stressmønstre og rette opp dysfunksjoner i kroppens struktur, og en pedagogisk metode som gir pasienten innsikt i tyngdekraftens innvirkning på menneskekroppen. Ida P. Rolf mente at når de ulike delene av kroppen er i misforhold til hverandre, hemmer det personens bevegelser slik at de i større grad sliter mot tyngdekraften. Terapauten manipilerer derfor bindevev slik at det strekker seg og beveger seg friere, og dermed kan kroppen fungere mest mulig effektivt. Behandlingen foregår over en bestemt serie på 10 behandlinger, med ca, en ukes mellom hver behandling.

 

 


 ROSENTERAPI

Rosenterapi er en mild, dyptliggende massasjeteknikk som er utviklet av den amerikanske fysiterapauten Marion Rosen. Filosofien bak rosenmetoden er at alt vi har opplevd er lagret i kroppen. Mange vonde minner ligger så dypt at vi ikke får tak i dem. Rosenmetoden går ut på å få de negativefølelsene opp til overflaten på en skånsom måte og i takt med hva vi makter ta innover oss. Først når vi greier å forholde oss til de fortrengte minnene har vi muligheten til å få bearbeidet dem og kvitte oss med de plagene de har forårsaket.

Hjelper mot alle typer psykosomatiske lidelser, stress, søvnløshet og nevroser som har en tendens til å manifestere seg fysisk.

 

 


 


SONETERAPI

Soneterapi er en flere tusen år gammel behandlingsform som ble gjenoppdaget på 1900-tallet av den amerikanske legen William Fitzgerald. Den bygger på teorien om at hele kroppen avspeiler seg i bestemte soner på føttene og hendene. Ved å gi disse sonene trykkmassasje, vil kroppens egen helbredende krefter bli aktivert. Behandlingen er som regel smertefull fordi fotsonene hevdes å så i direkte kontakt med de syke organene. Ofte dreier det seg om sirkulasjonssvikt og akutte eller kroniske betennelser. I løpet av et par dager vil kroppen imidlertid kvitte seg med de skadelige avfallstoffene, og da kan en oppleve hodepine, diare og hyppig vannavlatning før balansen i organene er gjenoprettet.
Er bra mot generell immunsvikt, muskel og seneplager, smertetilstander, stress, søvnløshet, luftveisinfeksjoner og fordøyelsesbesvær

 

 


 TIBETANSK MEDISIN

Dette er en metode som bygger på gamle medisinske tradisjoner og er påvirket av gammel indisk og kinesisk medisin. Det finnes varianter av medisinformen i flere land i Himalaya. Tibetansk medisin består av forskjellige deler: Medisinske urter fra høyfjellstrøk, akupunktur, kauterisasjon (etsing/brenning), kosthold og åndelig og psykologiske metoder. Den tibetanske medisin omfatter tre plan: Dharma (religiøse og ånderlige plan), tantrisk (sjiktet mellom det mentale og det somatiske plan), og den somatiske medisinen. I tibetansk diagnostikk spiller pulsdiagnosen og undersøkelsen av urinen en særlig rolle. Behandlingen tar sikte på å gjenopprette den fysiske, psykiske, og ånderlige balansen, og legens medfølelse er en viktig faktor.

 

 


 TRAGER METODEN

Trager-metoden er utviklet av Milton Trager, som ga den første offesielle demonstrasjonen av den i 1973.
Metoden kombinerer mobilisering av vev, vavspenning og omprogrammering av bevegelsesmønstre, Terapauten gir behagelig sensoriske input ved å vugge
jevnt, strekke, riste og vibrere pasientens kroppsdeler. Pasienten ligger på en myk benk, og er avkledd. Disse bølgende bevegelsene i kroppen forsøker å skape en opplevelse av dyp avspenning og økt mobilitet i muskler og ledd. Behandlingen forsøker å få til at pasienten gir slipp på destruktive og fastlåste mønstre.

 

 


 UNANI

Unanimedisinen bugger opprinnelig på klassisk gresk medisin og er kommet til India via Midtøsten. Den er således knyttet til muslimsk kultur. Den bygger på tanker om å korrigere balansen mellom ulike kroppsvæsker. Bruk av planter og mineraler og massasje står sentralt i terapien. I India er det stort set den muslimske delen av befolkningen som bruker unani.

 

 


 

 


VISUALISERING

Visualisering er en metode som bidrar til helbredelse og bearbeiding av problemer gjennom å skape positive, lystbetonte indre bilder. Filosofien bak visualisering er at vi går rundt med forestillinger eller mentale bilder som lett blir selvoppfyllende profitier som virker inn på kropp, sjel og følelser. Ved å justere disse bildene kan vi endere holdninen til virkeligheten, noe som igjen vil påvirke omgivelsenes respons på oss. Slik kan vi ved bevisst manipulasjon av tanker få et bedre liv.
Visualisering brukes så vel på psykiske som fysiske tilstander, for eksempel smerte.
Hjelper mot fobier, stress, søvnløshet og kroniske smerter, kan senke blodtrykk og slik ha indirikte virkning på en del sykdommer.

 

 


 

 


ØREAKUPUNKTUR

Øreakupunktur er en form for mikrosmosakupunktur, hvor et lite og avgrenset område gjenspeiles i punkter i øret. Behandlingen har sine røtter i kinesisk akupunkturlære. Punktene i øret kan behandles på ulike måter, men oftes brukes engangsnåler eller ulike frø som plastres på punktene. Punktene kan også behandles med en punktsøker.
Øreakupunktur har et bredt endikasjonsområde og kan brukes som egenbehandling eller som støttebehandling ved de fleste somatiske sykdommer. Både kroppsakupunktur og øreakupunktur benyttes ved behandling av ulike smertetilstander. Men også for å stimulere kroppens naturlige selvregulerende homeostasemekanismer. Ved å stimulere punkter i øret kan en redusere overaktive kroppsfunksjoner, samt øke underaktive kroppsfunskjoner.

 

 


 

 


YOGA

Yoga er et system av åndelige, mentale og fysiske øvelser. Det finnes mange greiner av yoga, fra religiøse til sinnskontrollerende. I vesten er en mest fokusert mot den fysiske delen som myker opp muskulatur og sener, stimulerer blodsirkulasjonen, øker forbrenningen og forbedrer pusten som, ifølge yogatradisjonen, gjenspeiler vår følelsesmessige tilstand til enhver tid. Regelmessig yoga demper stress og gir større fysisk og mental velvære.
Hjelper mot stress og stressrealiterte problemer, muskel og skjelettproblemer, hjertelidelser og astma.

 

 


 

 


THALASSOTERAPI

Denne type behandling benytter seg av oppvarmet havvann som inneholder naturlige salter, næringstoffer og marine alger. Når denne algemassen holder omtrent kroppstemperatur, smøres den over kroppen og deretter pakkes en inn i folieplast og etterisolert med håndklær og varmetepper. En behandling kan vare ca. 20. min. Denne behandlingen gjør at virkestoffene trenger lettere ghennom huden og inn i organismen hvor de angivelig setter fart på både stoffskifte og blodsirkulasjonen.

 

 


 TFT- TANKEFELTSTERAPI

Teorien bak tankefeltterapi er at tanker og følelser er lagret i et felt som oppstår når vi tenker. Feltet er usynelig, men med krefter til å påvirke noe som har tyngde og vekt, nemlig hjernen. Dette tankefeltet inneholder frekvenser med all informasjon om det vi tenker på. Men på alle frekvenser kan det oppstp feil, og angst, fobie, og depresjoner ser ut til å være frekvensfeil som har oppstått i noen av svingningene i tankefeltet. TFT er lett fingerbanking mot energipunktene på kroppen. Bankingen ser ut til å fin-innstille feilfrekvensen, slik at man blir helt kvitt den vonde følelsen når frekvensen blir harmonisk igjen.

TFT behandlingen hjelper mot traumer, angst,sorg, avhengighet, fobier, stress, tvangstanker, sjalusi, sinne osv.

 

 


 QI-GONG

Qi betyr "vitalkraft", "gong" er å utvikle eller styrke kraften. Metoden finnes i forskjellige utgaver fra "hard qigong" som utgjør
en del av den kinesiske kampsporten til såkalt "medical qigong" . Qi gong har ulike nivåer som medisinsk, religiøs og filosofisk. Målet med qi gong er å bringe kroppen i en tilstand av helhetlig balanse og selvregulering. Dette hevdes å kunne fremme helse, styrke, immunsystemet og forebygge og kurere sykdom. Qi gong er således både en metode til selvutvikling og en metode til å behandle andre. En utøver som mottar andre til behandling har ofte trent i mange år på å styrke sin egen kraft. I Norge benyttes
qi gong mest i selvterapi, men enkelte terapauter kombinerer metoden med akupunkturbehandling.